Terugblik op een jaar dat het beste te omschrijven valt als “vol”.
2024 was voor ons een heel druk jaar, vol verbouwingen, vol met een verhuis, vol van een eerste teeltseizoen en vol van werk achter de schermen.
Het was een jaar vol zoeken, naar wat juist is of wat werkt.
Het was een jaar vol angsten en stress, en een jaar vol vakantiegevoel en vreugde.
2024 was vol van opleidingen, stages en examens. En nadien ook gevuld met een diploma 😉
We hebben een jaar achter de rug dat vol was van mooie wilde dieren (valken, buizerds, reigers, wezels, uilen, muisjes, vlinders, …), maar ook vol van wat minder welkome gasten (koperwormen, koolwitjes, slakken, slakken, slakken,…)
We hebben dit jaar gevuld met experimentjes waar we weer heel veel van hebben geleerd, en met momentjes waar we vol trots konden tonen waar we nu juist mee bezig zijn.
2024 is een waas voorbij gevlogen. Het is nauwelijks te geloven dat we nog maar een paar weken te gaan hebben. En toch zijn we al hier beland.
Het voelt alsof tijd door onze handen glipt, maar één ding is zeker: we zijn exact op de plaats waar wij altijd al hoorden te zijn.
Er zijn nieuwe vriendschappen gesloten waar ik zó dankbaar voor ben. Ik heb dieper kennis mogen maken met een sector waar de neuzen (grotendeels) in dezelfde richting staan en concurrentie een begrip is waarmee we lachen.
Heerlijk, om die basis te hebben.
Ik zou zeggen: volgend jaar gaan we voor een rustig en minder gevuld jaar…
but where’s the fun in that?
Met nóg meer verbouwingen voor de deur, nóg een verhuis, een trouw (jaja), uitbreiding van ons veld en ons ledenbestand (enfin, dat valt toch te hopen), en nog meer workshops, open dagen, contact met leden… ziet het er niet naar uit dat wij ons snel gaan vervelen.
Ik kijk er al zó hard naar uit. Wie weet wat het jaar verder nog in petto heeft!
Durven wij al stilaan dromen van de toekenning van ons biolabel? Nog even afwachten, maar ook dat komt in zicht!
Waar wij in 2025 vooral op gaan letten?
- Routine opbouwen zodat er toch rust is in de drukte.
- Leren “stoefen” met onze boerderij, want delen wat we hebben is net wat het hier zo fijn maakt. Dat betekent: meer mensen ontvangen, meer updates op de ‘socials’, meer tonen van onze dagelijkse bezigheden, kortom: meer verbinding maken met onze leden.
- Receptjes ontdekken en delen met elkaar!
- Plezier maken op ons veld, en genieten van het ritme van de natuur.